آزمون رئومتر (Rheometer )

دستگاه جهت نمودار رئومتری و پخت
در این قسمت اولین دستگاهی که تست را بر روی نمونه های لاستیکی انجام دهد دستگاه رئومتر می باشد. در نظر داشته باشیم که اندازه گیری خواص فیزیکی و مکانیکی لاستیک بر روی نمونه های ولکانیزه شده ( پخت شده ) انجام می گیرد و این دستگاه می تواند زمان مناسب برای انجام عمل ( ولکانیزاسیون ) را بدست آورد با توجه به شرایط استاندارد دستگاه که وزن نمونه و دما و فشار و …. همه دارای اعداد مشخص و ثابتی هستند و واحد مهندسی و تحقیق و توسعه شرکت با دریافت عدد زمان پخت نمونه لاستیک و با در نظر گرفتن شرایط و ابعاد قطعه اصلی با احتساب ضریبی زمان پخت نهایی قطعه را بدست می آورد. همچنین از این زمان پخت برای تهیه نمونه های ولکانیزه شده آزمایشگاهی انجام تست های خواص فیزیک و مکانیک کامپاند استفاده می شود. همچنین سایر پارامترهای دیگر که با این دستگاه می توان بدست آورد عبارتند از زمان شروع برشتگی ( TS1,TS2,TS5 ) سرعت پخت ( CRI ) حداقل نیروی لازم بر یا به حرکت در آوردن دیسک داخلی دستگاه ( Max Torque )٬ … می توان با توجه به این اعداد و توانایی دستگاه برای نمایش 9 منحنی بر روی صفحه Monitor کامپیوتر با توجه به تلورانس های مشخص شده از طرف واحد مهندسی از این دستگاه به عنوان یک ابزار کنترلی دقیق استفاده کرد. روند کار در خط تولید و انطباق و یکنواختی منحنی های بدست آمده را چک نمود.
در حقیقت این دستگاه با داشتن دو صفحه دارای المنت شبیه سازی پرس های خط تولید می باشد با این تفاوت که دقیقا با توجه به منحنی رسم شده مشخص می شود در مدت زمان مشخص چه اتفاقی برای کامپاند لاستیک می افتد.
به این صورت که در ابتدا در محور Torque یکنواخت کوچک در نیرو داریم و آن زمانی است که لاستیک در لحظات اولیه ورود به صفحات پرس نرم شده است بنابراین روتور چرخان راحت تر و با نیروی کمتری حرکت می کند ولی به تدریج و با گذشت زمان و انجام واکنش های شیمیایی و سخت شدن لاستیک حرکت دیسک ( روتور ) چرخان سخت تر و به نیروی بیشتری نیاز دارد و Torque بالاتر می رود.

آزمون رئومتر (Rheometer ) دستگاه جهت نمودار رئومتری و پختدر این قسمت اولین دستگاهی که تست را بر روی نمونه های لاستیکی انجام دهد دستگاه رئومتر می باشد. در نظر داشته باشیم که اندازه گیری خواص فیزیکی و مکانیکی لاستیک بر روی نمونه های ولکانیزه شده ( پخت شده ) انجام می گیرد و این […]